Food-Info.net> E-nummers > E900-1000
905 : Paraffines
905a Minerale olie
905b Vaseline
905c Microkristallijne was
Herkomst:
Synthetische polymeren, verkregen uit aardolie.
Functie en eigenschappen:
Wordt gebruikt als glansmiddel, oplosmiddel, kauwgumbasis, smeermiddel en coating.
Producten:
Vele producten, ook medicijnen en cosmetica.
Acceptabele dagelijkse inname (ADI) :
Geen vastgesteld
Bijwerkingen :
Geen bekend al werkt het in hoge concentraties laxerend.
Dieetbeperkingen :
Geen. E905 kan gebruikt worden door alle religies, veganisten en vegetariërs.